Известие

Collapse
No announcement yet.

потъна ми съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от sischo0 Покажи съобщение
    махнах акомулатор и поставката за акомулатора и сега търся къде е помпата за съединителя.. хелп..
    да не те плаша - при мен си беше счупен лагер (5518954) на съединителя. Беше се заклинил в притискателния диск
    Last edited by 33Dandy; d.m.y г., 15:31. Основание: допълнение

Comment

горната помпа до съединителя я проверихме няма течове и изглежда здрава.. под поставката и акомулатора които ги махнахме я огледахме навсякаде ,но никаде не виждаме помпа.. има омазняване в/у скоростната кутия..
      sigpic
      Alfa Romeo 1.8 T.S. 144hp

Comment

Пробвай да обезвъздушишhttp://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54136

Comment

колега,обърни внимание там където се затягат тръбите,да не би теча да е там,щом помпите са ти здрави.заради прецакан конус на тръбичка ,го ядох миналата седмица.и на мен така ми беше омазнило,че дори покапваше по скоростната кутия,и в един прекрасен момемт ми пропадна педала......
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Що ми се струва, че беше написал, че не губи течност. И ако наистина губи течност след пет натискания и пропадания на педала, съответно с принудителното му връщане (от пружината зад него, ако я има или на ръка), няма да има никой в резервоарчето

Comment

А дали не се е счупила пружинката на помпата (вътре в самата нея) в купето и затова да не иска да върне педала ? Ако можеш си я свали и пробвай да напомпиш с ръце. Ако не иска да се връща буталцето като спреш, там ти е проблема.
              Alfa 156 1,6 TS ex
              Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
                А дали не се е счупила пружинката на помпата (вътре в самата нея) в купето и затова да не иска да върне педала ? Ако можеш си я свали и пробвай да напомпиш с ръце. Ако не иска да се връща буталцето като спреш, там ти е проблема.
                мхм и аз това казах на мен ми беше дроп пружината и нещеше да се връща педала в началото ми пукаше педала и се чудих кво става ,докато не потъна :Д
                Alfa Romeo 156 - 1,6 ts - K&N air filter

Comment

колеги педала си се връща , но неиска да отдели съединителя.. тоест прекалено мек е чак до ламарина..
                  sigpic

Comment

постигнахме някакъв успех.. обезвъздушихме малко съединителя.. и с малко помпане на съединителя се втвърди сега върви колата и отлепя добре.. но до 2/3 дена ще видя каква е причината за този проблем.. или просто е влезнал от някаде въздух или горната помпа е изгубила налягане и е за смяна.. или лагер помпата , за което се моля да не е тя...
                    sigpic

Comment

хубаво огледай откъде пропуска.......подсуши и обезмасли,би трябвало бързо да се разбере,не чак на другия ден,щото като стане всичко в масло, няма да разбереш кво става и откъде идва.........успех
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Колега при мен се оказа горната помпа , но си смених и съединител комплект щото беше почнал да заминава и той.. Дано проблема ти е от горната !

Comment

колеги наскоро ми рециклираха задните дискови апарати.. тогава изгубих малко спирачна течност.. възможно ли е когато са сваляли и качвали апаратите да не са обезвъздушили и от там да е дошъл проблема с съединителя.. защото от вчера до днес нямам проблем със съединителя..
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от sischo0 Покажи съобщение
                            колеги наскоро ми рециклираха задните дискови апарати.. тогава изгубих малко спирачна течност.. възможно ли е когато са сваляли и качвали апаратите да не са обезвъздушили и от там да е дошъл проблема с съединителя.. защото от вчера до днес нямам проблем със съединителя..
                            Двете събития нямат никаква връзка.За двете системи е общ само съдът,а частите осигуряващи хидравличен напор са отделни и няма начин да попадне въздух от едната в другата..
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Двете събития нямат никаква връзка.За двете системи е общ само съдът,а частите осигуряващи хидравличен напор са отделни и няма начин да попадне въздух от едната в другата..
                              ясно.. значи някой некомпетентен се е изразил неправилно пред мен
                              sigpic

Comment

колеги проблема е решен причината е спукан маркуч към лагер помпата...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X